+31(0)10-2722770

Geen basiscontract met arbodienst of bedrijfsarts levert boete op

“Per 1 september 2017 wordt de Beleidsregel Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwet aangepast”, laat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten. “Dit gebeurt vanwege de wijzigingen van de Arbowet en het Arbobesluit die per 1 juli 2017 zijn ingegaan.”

Verplicht basiscontract met arbodienst of bedrijfarts

Werkgevers zijn nu verplicht om een basiscontract te hebben met een arbodienst of een bedrijfsarts. Dit basiscontract zorgt onder andere voor meer aandacht voor preventie van ziekte en ongevallen en een betere kwaliteit van de arbodienstverlening.

Geen contract met arbodienst of arts betekent boete

Na 1 september, wanneer de Beleidsregel Boeteoplegging ingaat, zullen werkgevers die hier niet over beschikken direct een boete krijgen, ook als in het basiscontract geen afspraken staan over de ondersteuning van de werkgever bij zijn verzuimbeleid.

Bestaande contracten moeten worden aangepast

De gewijzigde beleidsregel Boeteoplegging is van toepassing op alle nieuwe (basis)contracten die vanaf 1 juli 2017 worden gesloten. Voor reeds bestaande contracten geldt een overgangsperiode: werkgevers en arbodienstverleners krijgen tot 1 juli 2018 om de deze aan te passen of te vervangen voor een nieuw contract.

Meer weten? Bekijk de officiële bekendmaking van de Beleidsregel Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwetgeving in Staatscourant nr. 46342. Of download het Factsheet nieuwe Arbowet op Arboportaal.nl.

Bron: Arboportaal.nl

Layla Pansier

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *