+31(0)10-2722770

Preventief Medisch Onderzoek óók voor amateursporters

In Nederland is het aantal amateur- en vrijetijdsporters flink aan het groeien. Reden genoeg om de sportkeuring weer in te voeren, vindt cardioloog Nicole Panhuyzen, want met het aantal sporters groeit ook het aantal blessures en aandoeningen. Soms zelfs met dodelijke gevolgen.

Onvoorziene hartstilstanden bij amateurvoetballers

Begin deze week stierf een 26-jarige amateurvoetballer van SC Helmondia 4 nadat hij onwel was geworden tijdens een uitwedstrijd. Dit laat de Telegraaf weten. “Enkele weken geleden bezweek een 20-jarige speler uit Utrecht in Nieuwegein. En half mei van dit jaar verloor een 36-jarige voetballer van SV Delden 2 het leven op het veld. In al deze gevallen was, naar verluidt, sprake van onvoorziene hartstilstanden.”

Preventief Medisch Onderzoek moet terugkomen

Deze schokkende gebeurtenissen vragen om meer preventieve stappen. En daarom roept cardioloog Nicole Panhuyzen op om een geneeskundige keuring in te voeren.

In 1984 werd de algehele sportkeuring voor iedereen landelijk afgeschaft en zijn deze keuringen alleen nog verplicht voor Nederlandse topsporters. Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) bestaat nog wel, maar doordat het niet verplicht is en er te weinig aandacht aan wordt besteed, is niet iedereen hiervan op de hoogte.

Doe de Health Check-up

Voor iedereen die graag wat extra’s doet voor zijn of haar gezondheid, biedt Medimark de Health Check-up aan: een preventief medisch onderzoek dat leidt tot een persoonlijk advies over uw gezondheid in relatie tot uw leefgewoonten. Ideaal voor amateur- en vrijetijdssporters!

Bron: de Telegraaf

Layla Pansier

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *