+31(0)10-2722770

Nederlanders slecht op de hoogte over dekking basisverzekering

Veel Nederlanders zijn slecht op de hoogte over de dekking van hun basisverzekering en het eigen risico.
Voor 82% van de Nederlanders is de basisverzekering nog steeds een raadsel. Deze mensen gaven minimaal één onjuist antwoord op de vraag of de huisarts, tandarts en fysiotherapeut onder de basisverzekering valt. Nederlanders zijn dus nog steeds onvoldoende op de hoogte van de basisverzekering en de dekking. De basisverzekering is sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel een aantal maal aangepast maar de laatste twee jaar is er maar weinig verandert.

basisverzekering-medimark

Eigen risico

Ook over het eigen risico bestaat nog veel verwarring. Zo denk een groot deel van Nederlanders ten onrechte dat het eigen risico geldt voor een bezoek aan de tandarts of fysiotherapeut. Deze kosten worden echter niet vergoed door de basisverzekering, waardoor er geen eigen risico geldt.

Het eigen risico geldt bijvoorbeeld wel voor zorg in het ziekenhuis. Minister Schippers heeft onlangs laten weten een publiekscampagne te starten met extra aandacht aan het eigen risico.

Ondanks verwoede pogingen van zorgverzekeraars en de overheid weten de meeste mensen nog steeds niet welke zorg vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Hierdoor maken consumenten keuzes op basis van verkeerde informatie.

Bron: verzekeringssite.nl en medicalfacts

admin

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *