+31(0)10-2722770

Talentontwikkeling: weg met persoonlijke behoeftes?

18 februari 2014, Rotterdam

PZ Zaken

Een op de vijf organisaties denkt dat het effectiever is om talent van buiten te halen dan rekening te houden met persoonlijke behoeftes bij het intern ontwikkelen van talent.

Organisatieadviesbureau Hay Group deed onderzoek onder 188 HR-professionals over wat zij doen om talentontwikkeling vast te houden. De verwachting is namelijk dat in 2015 de uitstroom van personeel flink toeneemt.

Ontwikkeling talent niet effectief

Het blijkt dat 44 procent geen rekening met persoonlijke behoeftes van medewerkers in de talentmanagement-programma’s. “Door de diverse generaties die in de organisatie werken, verschillen de behoeften per medewerker. De uitdaging om medewerkers te managen en te behouden wordt hierdoor nog groter. HR-professionals moeten daar rekening mee houden,” zegt Jeroen van Duijvenbode, Director Consulting van Hay Group.

Grote uitdagingen voor HR-professionals

Van Duijvenbode vindt dat talent veel verder gaat dan competenties alleen. “De klik met de organisatiecultuur is minstens zo belangrijk om op de langere termijn succesvol te zijn.” HR-professionals staan voor grote uitdagingen: bij een aantrekkende economie bestaat het gevaar van uitstroom van talent. En nu al ervaren veel organisaties schaarste aan gespecialiseerd talent. “De dialoog die organisaties met medewerkers voeren over wat zij persoonlijk belangrijk vinden in hun werk is hierbij van groot belang. Een standaard aanpak zonder flexibiliteit werkt niet meer, want iedere medewerker en iedere generatie heeft unieke behoeften,” constateert Van Duijvenbode.

Nationaal Opleiding & Ontwikkeling congres

Elk jaar wordt er meer verwacht: minder mensen en méér werk. Hoe houd je mensen scherp en betrokken? Het antwoord is: opleiding & ontwikkeling. Het centrale thema van dit jaar is ‘Slimmer Leren’. Slimmer Leren is een snelle, interactieve en efficiënte manier van leren waarbij gebruik wordt gemaakt van leren op een ‘blended’ manier. Juist nu biedt investeren in Slimmer Leren-methodes een uitkomst. Dit congres biedt je een kijkje in de wereld van het nieuwe leren.

Wanneer: 27 maart 2014
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Beatrixgebouw
Lees ook: ‘Gebrek aan ontwikkeling reden voor vertrek’ en ‘Persoonlijke ontwikkeling belangrijk in loopbaan’

Bron: PenOactueel en Hay Group

admin

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *