+31(0)10-2722770

Wet Werk en Zekerheid aangenomen

Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer ging vanmiddag akkoord met de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). VVD, PvdA, D66, SGP, ChristenUnie, CDA en GroenLinks stemden voor de nieuwe wet.

Met het instemmen van de senaat is de wet een feit. De WWZ maakt deel uit van het sociaal akkoord dat vorig jaar werd gesloten door het kabinet en de sociale partners.

Geen tweedeling accepteren


Minister Asscher (SZW, PvdA) is blij met de steun voor de wet. ‘We mogen geen tweedeling accepteren, daarom krijgen mensen met tijdelijke contracten meer recht op fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en worden de ontslagvergoedingen eerlijker verdeeld’

Vorige week besloot Asscher na aandringen van de Eerste Kamer nog om de invoering van de wet deels uit te stellen naar 1 januari 2015.

Aanvankelijk was ook de Eerst Kamer kritisch over de wet. De positie van flexwerkers, die met de invoering van de WWZ moet verbeteren, zou alleen maar verder verslechteren. Maar door de toezeggingen van Asscher stemde de senaat in.

Weten wat er per 1 januari en 1 juli 2015 verandert? Lees: Tijdlijn Wet Werk en Zekerheid en Wet Werk en Zekerheid: de veranderingen op een rij

Bron: P&O Actueel

admin

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *